У Чернівецькому університеті відкрили новий корпус

У Чернівецькому університеті відкрили новий корпус

Укрінформ
У Чернівцях у вівторок відкрили новий, восьмий корпус Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, в якому діятимуть факультет педагогіки, психології та соціальної роботи, а також чотири кафедри інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук. 

На відкриття будівлі прибули міністр освіти і науки Лілія Гриневич та екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ректор ЧНУ Степан Мельничук під час урочистостей повідомив, що колектив університету очікував на відкриття цього корпусу з 1980 років, коли будівлю лише почали зводити. Також він нагадав, що на завершення робіт із будівництва Кабмін у 2015 році виділив 8 мільйонів гривень.

У свою чергу Лілія Гриневич зазначила, що «відкриття цього корпусу – непересічна подія для України у часи, коли на сході держави тривають бойові дії».

Вона додала, що додаткові 11 тисяч квадратних метрів навчальної площі – це «важливо для університету і знаково, що освіта є одним із пріоритетних питань».

Арсеній Яценюк заявив, що новий корпус ЧНУ має  стати «місцем народження найкращих досягнень для України та світу, місцем народження наших буковинських нобелівських лауреатів».

За словами ректора, у консолідованому рейтингу серед 270 університетів України ЧНУ входить в першу десятку, а в рейтингу міжнародної оцінки наукової роботи ділить 3-4 місце з Львівським університетом імені І.Франка серед всіх університетів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-