Голова Херсонської облради

Голова Херсонської облради "побив горщики" із заступником через децентралізацію

Укрінформ
Перспективний план децентралізації спричинив справжню війну між головою Херсонської облради Андрієм Путіловим та його першим заступником, членом Радикальної партії Василем Зеленчуком.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Зеленчук на вівторок, 30 серпня, намагався зібрати позачергову сесію облради та скасувати рішення Херсонської обласної ради №1266 від 05.06.2015 року, де було прийнято проект перспективного плану формування територіальних громад Херсонської області.

Голова облради Путілов розцінив такі дії свого заступника як переворот і звернувся з офіційним листом до начальника управління Служби безпеки України в Херсонській області Олега Зубкова. "Цілком можливо, що такі дії можуть бути направлені на переворот та захоплення влади в області",  - йдеться у листі.

Путілов закликав СБУ вжити, у межах її компетенції, відповідних заходів реагування з метою недопущення порушення в області законності та правопорядку.

У зв'язку з тим, що 5 з 25 депутатів облради, які підписали звернення про необхідність проведення позачергової сесії, відкликали згодом свої підписи, організатори сесії вирішили провести 30 серпня замість неї спільне засідання депутатських комісій.

Це засідання у присутності представників ЗМІ тривало близько півгодини. Сам Зеленчук  заявив, що на Херсонщині треба змінити структуру влади, і закликав вибудовувати в області власне життя, незважаючи на вказівки, які приходять у регіон із Києва.

Виступи депутатів від ВО "Батьківщини", Радикальної партії Ляшка, "Опозиційного блоку" та "УКРОПу", які взяли у засіданні участь, мали чітку спрямованість проти наявного перспективного плану децентралізації в області та проти діяльності голови облради Андрія Путілова.

А потім депутати вирішили зробити своє засідання закритим і проголосували за видалення усіх представників ЗМІ із депутатської кімнати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-