Сільського голову посадили на вісім років через хабар у $130 тисяч

Сільського голову посадили на вісім років через хабар у $130 тисяч

Укрінформ
Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури області та засудив сільського голову села Кам’яна Сторожинецького району Чернівецької області до 8 років позбавлення волі.

Його також позбавили права обіймати посади, пов’язані із здійсненням організаційно- розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, з конфіскацією майна, крім житла, та з позбавленням 7 рангу державного службовця, інформує прес-служба Генпрокуратури.

Правоохоронці затримали голову сільської ради 15 лютого 2013 року після одержання неправомірної вигоди в розмірі 130 тис. дол. США.

Вказану суму голова сільради вимагав та одержав від приватного підприємця за надання в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 9,77 га.

При цьому, не виносячи це питання на розгляд сесії сільської ради, використовуючи надані йому владні повноваження, підробив відповідні рішення сільської ради та договір оренди, тобто вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Садгірський районний суд м. Чернівці 24  грудня 2015 року визнав винним голову сільської ради за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), а за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 4  ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане із вимаганням) – виправдав.

Прокуратура категорично не погодилась із цим рішенням та 29 серпня 2016 року відстояла свою позицію в суді апеляційної інстанції. Зловмисника взяли під варту із зали суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-