Пальне бойовикам на Донбас постачає російська

Пальне бойовикам на Донбас постачає російська "Башнефть" - розвідка

Укрінформ
Постачальниками пального до тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей виявився територіальний підрозділ акціонерної нафтової компанії "Башнефть" з Уфи (РФ).

Про це заявив на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

"Головним управлінням розвідки встановлено, що основним постачальником паливно-мастильних матеріалів на тимчасово окупованій території України виступає акціонерне товариство нафтова компанія "Башнефть", зареєстрована в Уфі", - сказав Скібіцький.

Він також додав, що 24 вересня 2014 року акціонерна фінансова корпорація "Система", одним з власників якої є Володимир Євтушенко, був пред'явлений цивільний позов про витребування у власність Російської Федерації всіх належних корпорації акцій ПАТ "Акціонерна нафтова компанія "Башнефть".

"Необхідно наголосити, що з жовтня 2014 року за безпосередньої участі Путіна 71% акцій цієї компанії було відібрано у відомого російського бізнесмена Євтушенка та передано на баланс федерального агентства з управління державним майном", - додав Скібіцький.

Він пояснив, що цілий ряд факторів - відкрите використання компанії для постачання палива для ведення бойових дій на території України та попадання під міжнародні санкцій дозволяє відомій російській компанії "Роснефть" отримати активи компанії "Башнефть" за безцінь.

"З огляду на перенесення термінів реприватизації компанії "Башнефть" її майже відкрите використання для постачання палива для ведення бойових дій на території України, та відповідне попадання під міжнародні санкцій дозволить відомій російській компанії "Роснефть" отримати цей актив "Башнефть" за зниженою ціною", - пояснив Скібіцький.

Як відомо, глава "Роснефти" Ігор Сєчін попросив російський уряд дозволити держкомпанії придбати держпакет "Башнефть" за $5 млрд, про що повідомило агентство Bloomberg з посиланням на двох високопоставлених чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-