Суд переходить до розгляду справи

Суд переходить до розгляду справи "золотого" Романчука по суті

Укрінформ
Суд Центрального району міста Миколаєва 29 серпня відмовив захисту колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні 90 тисяч доларів хабара, у поверненні обвинувального акту військовій прокуратурі на доопрацювання і призначив розгляд справи по суті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту військовій прокуратурі відмовити. Справу по обвинуваченню Миколи Романчука, який звинувачується за ч.4 ст.368 КК України прийняти до розгляду», - йдеться у рішенні колегії суддів.

Розгляд справи по суті призначено на 2 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня у Центральному райсуді Миколаєва розпочалося підготовче засідання по справі Миколи Романчука. Своєї вини чиновник не визнає. Його адвокати подали цілу низку клопотань, суть яких полягає в тому, що обвинувальний акт не відповідає вимогам законодавства, а тому його треба повернути прокуратурі на доопрацювання. Суд брав перерву до 29 серпня і оголосив своє рішення у понеділок.

3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА, які вимагали хабар 92 тис. дол за надання дозволу по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-