Александровську залишили під вартою ще на 15 днів

Александровську залишили під вартою ще на 15 днів

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив на 15 днів перебування під вартою для екс-нардепа від КПУ Алли Александровської, яку підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканість України та надання неправомірної вигоди службовій особі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Александровської Олександр Постернак.

"Судове засідання не афішувалося. Суд відбувся у п'ятницю, 26 серпня, без преси і продовжив перебування Александровській у СІЗО на 15 днів", - зазначив Постернак.

За його словами, прокурор просив 2 місяці, але суд продовжив на 15 днів.

"Александровську було доставлено до суду. Зовні вона виглядає дуже втомленою. Захист оскаржуватиме рішення суду, наполягаючи на обранні для неї запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі", - додав Постернак.

За його словами, захист повідомить у Європейський суд з прав людини про незаконне продовження арешту Александровській, як, втім, і про інші заходи стосовно неї: "Європейський суд вже прийняв нашу скаргу на нелюдські умови утримання Александровської в СІЗО", - підкреслив Шадрін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 червня Київський райсуд Харкова обрав для підозрюваної Александровської перебування в СІЗО на 2 місяці без права на заставу.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова зобов'язав начальника СІЗО забезпечити Александровській право на меддопомогу. Через день її доставили до лікарні швидкої допомоги на обстеження, після чого повернули до СІЗО.

5 серпня Київський райсуд Харкова у відповідь на клопотання захисту про зміну запобіжного заходу для Александровської залишив чинним рішення суду першої інстанції. Водночас, адвокат підозрюваної, Олександр Постернак, надав суду висновок лікаря про те, що у 67-річної Александровської - ішемічна хвороба серця та аритмія з екстрасістолою, що може спричинити раптову зупинку серця.

Як стверджує слідство, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до президента щодо змін до Конституції щодо федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-