Миколаївський зоопарк заявляє, що їхніх пуму та ірбіса отруїли

Миколаївський зоопарк заявляє, що їхніх пуму та ірбіса отруїли

Укрінформ
У Миколаївському зоопарку напередодні загинув сніговий барс. Підозрюють, що його, як і пуму, яка померла кілька днів тому, отруїли.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор зоопарку Володимир Топчій. 

«Помер Гаспар. Наш сніговий барс. У мене на очах. Так, його отруїли. У мене немає слів. Працює поліція», - написав Топчій.

За його словами, було кинуто свідомо м'ясо з отрутою. Тварина померла дуже характерно для отруєння.

На місце події викликали поліцію. Також ветеринари зробили розтин, щоб відправити вміст шлунка і кишківника на експертизу в лабораторію.

Топчій додав, що 24 серпня померла пума, молода самка. «Ми тоді думали, що помиляємося. Але їй стало погано напередодні і 24 серпня, в обід, вона померла. І ми теж, до речі, відправили вміст шлунка і кишківника до Києва і в нашу лабораторію. Нам не хотілося в це вірити. Але, на жаль, це правда. Так, у нас труять тварин», - сказав Топчій.

Варто зазначити, що 29 серпня до зоопарку запланований офіційний візит делегації Міжнародної ассоціації зоопарків.

Миколаївський зоопарк першим серед зоопарків України став членом Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA), бере участь у 18 Європейських програмах розведення рідкісних видів (ЕЕР), входить у Євро-Азіатськую регіональну асоціацію зоопарків і акваріумів (ЕАРАЗА), Міжнародну систему обліку тварин (ISIS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-