Лощинівка: жителі  хочуть виселити ромів

Лощинівка: жителі хочуть виселити ромів

Фото, відео
Укрінформ
У селі Лощинівка у неділю під час сходу жителі просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності з їх села.

Про це повідомляє прес-служба Одеського облуправління Національної поліції.

"Дане рішення підтримали присутні на сході. Людям було роз'яснено, що відповідні документи в установленому законом порядку будуть підготовлені і направлені компетентним органам", - йдеться у повідомленні.

Під час заходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі. Побачивши їх громадяни стали кричати, щоб вони покинули населений пункт.

Щоб уникнути будь-яких конфліктних ситуацій, правоохоронці створили коридор і забезпечили можливість жінкам покинути село.

Наразі односельці розходяться по домівках. Співробітники поліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку в селі Лощинівка. Ситуація під контролем правоохоронців.

Як повідомлялося, Одеське облуправління Національної поліції направило додаткові підрозділи, в тому числі спецпризначенців, до села Лощинівка Ізмаїльського району, де увечері 27 серпня група мешканців напала на помешкання місцевих ромів через убивство одним із них дівчинки.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-