Гриневич підтримала обмін учителями між Львівщиною та Луганщиною

Гриневич підтримала обмін учителями між Львівщиною та Луганщиною

Укрінформ
Міністр освіти й науки Лілія Гриневич підтримала ідею голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза, який домовився із колегами з Львівської області про експеримент, коли півсотні вчителів Луганської області місяць працюватимуть на Львівщині, а львів’яни – на Луганщині.

Про це міністр заявила у п’ятницю на обласній конференції педагогічних працівників Луганщини, що проходила в Сєверодонецьку.

«Мене дуже потішило те, що Луганщина відкрита до цілісної незалежної України, і ця цілісність будується на рівні зв’язків людей, громадян. Нам менше треба думати лише про регіональні відмінності, а більше – про те, що в нас є спільного. Іідея про обмін учителями, коли п’ятдесят учителів зі Львівщини приїдуть на Луганщину, і, натомість, 50 луганських учителів поїдуть на Львівщину і спробують працювати там у школах – це не просто ідея, яка допоможе підвищити кваліфікацію вчителів. Так само це має вплинути на людські стосунки», - сказала  Гриневич.

Пізніше, на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу щодо практичного використання досвіду, який має бути отриманий в ході експерименту, вона відповіла:

«Для мене як для міністра це, я вважаю, буде золотим досвідом. Ми побачимо, як буде це відбуватися, якщо експеримент буде успішним, ми подібну модель зможемо тиражувати з різними регіонами. Це треба змоделювати, починаючи з побутових питань – яким чином буде забезпечуватися проживання, оплата праці вчителів, які братимуть участь у такому обміні. Треба буде врегулювати цілу низку нормативно-правових аспектів такого експерименту, і ми, як міністерство, вже досягли з головою домовленості, що ми будемо підтримувати в частині наших можливостей».

Як повідомлялось, під час недавнього візиту делегації Львівської обласної ради до Сєверодонецька керівники областей домовилися про обмін великими групами вчителів. Експеримент, імовірно, розпочнеться в жовтні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-