На Прикарпатті сільський голова вимагав півмільйона за виділення землі

На Прикарпатті сільський голова вимагав півмільйона за виділення землі

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Івано-Франківської області затримали сільського голову, який вимагав півмільйона гривень за виділення земельної ділянки.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"У квітні цього року приватний підприємець звернувся до сільського голови з проханням про виділення у приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га для будівництва автозаправки. За надання «практичної допомоги» сільський голова, діючи через посередника-депутата  (голови громадського об’єднання) вимагав 500 тисяч гривень хабара. 25 серпня посадовців було затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області спільно зі слідчими прокуратури під час отримання другої частини хабара. Всього хабарники встигли отримати 475 тисяч гривень незаконного прибутку", - йдеться у повідомленні.

Предмет хабара вилучено.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення передбачає від 8-ми до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Фото: НПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-