Харків із

Харків із "Перемогою": нова станція метро прийняла перших пасажирів

Фото
Укрінформ
Нову станцію метро "Перемога", що на Олексіївському житловому масиві в Шевченківському районі Харкова, сьогодні відкрили для пасажирів.

Відповідне доручення, повідомляє кореспондент Укрінформу, дав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Я тут прожив більшу частину життя, понад 30 років, ми чекали це метро, нарешті дочекалися!" - сказав журналістам один з перших пасажирів, який назвався Олександром.

Подібні думки харків'яни висловили і в журналі для відгуків, який лежав на столику прямо на пероні станції. Вони особливо відзначають, що станція - перша з 30 станцій харківського метро, де є ліфти для пасажирів-інвалідів.

Станція, запевнили в Управлінні Харківського метрополітену, прийматиме щодоби до 50 тис. пасажирів.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня станцію метро "Перемога" відкрив Президент України Петро Порошенко. Він поставив завдання продовжити будівництво метро в бік вулиці Одеської, в тому числі, за залучені кошти.

23 серпня Кабмін дав дозвіл на експлуатацію станції "Перемога". Тоді ж, у День міста, схоже рішення прийняла і Харківська міськрада.

Станцію "Перемога" почали будувати у 1992 році одночасно з нині діючими станціями "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська". Проект станції розробив інститут "Харківметропроект". Вартість будівництва - 555 млн грн, з яких 30% - субвенція з держбюджету, решта - кошти міського бюджету.

У серпні 2015 року Харківське метро, де щодня перевозять понад 600 тис. пасажирів, відсвяткувало своє 40-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-