Ще одного зрадника з донецьких силовиків чекає заочний суд

Ще одного зрадника з донецьких силовиків чекає заочний суд

Укрінформ
Колишнього начальника Головного управління МВС у Донецькій області Романа Романова за сприяння створенню терористичної організації «ДНР» судитимуть заочно.

Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) КК України стосовно генерал-майора міліції, який у 2014 році зрадив присягу співробітника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації «ДНР», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера-зрадника скеровано до суду, йому загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратурою встановлено, що громадянин Романов, 1968 року народження, уродженець м.Донецька, у період з лютого по березень 2014 року, знаходячись на посаді начальника ГУ  МВС України в Донецькій області, не організував належну роботу відомства щодо запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого референдуму про відокремлення території Донецької області від України.

Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької ОДА глава міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції.

Через те, що поплічник терористів перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратурою Донецької області було прийняте рішення про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування.

Романову заочно повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень та оголошено у розшук.

Фото: www.rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-