"Справа 2 травня": фігурантів залишили за гратами, один оголосив голодування

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси, що розглядає справу про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, прийняв у четвер ухвалу про продовження терміну тримання під вартою п'ятьом обвинуваченим.

Таку ухвалу колегії озвучив головуючий на процесі суддя Віктор Корой, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши доводи сторін державного обвинувачення та захисту підсудних, що звернулися з клопотаннями, колегія ухвалила продовжити запобіжний захід обвинуваченим у справі "2 травня" Долженкову, Мефьодову, Сакаулову, Корчинському та Романюку у вигляді утримання під вартою на 60 днів - до 24 жовтня 2016 року", - зазначив суддя Корой.

Колегія призначила наступне засідання суду 1 вересня.

Обвинувачений Владислав Романюк висловив обурення з приводу ухвали суду і заявив, що розпочинає голодування на знак протесту.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федеорації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-