В одеській мерії засіла

В одеській мерії засіла "черга тітушок" - Самооборона

Укрінформ
Активісти "Самооборони Майдану Одеси", які навідалися в четвер до міськради, щоб пересвідчитись, чи виконується розпорядження міського голови від 19 серпня про відсторонення від обов'язків віце-мера Олеся Янчука, наткнулися в адмінбудівлі на групу так званих тітушок.

Люди спортивної зовнішньості перегородили шлях євромайданівцям, представившись "відвідувачами, які зайняли чергу на прийом до віце-мера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під дверима службового кабінету віце-мера ми побачили групу людей спортивної статури, які представились відвідувачами, що зайняли чергу на прийом до Янчука. Довелось близько години перебувати поруч з ними у приймальні, доки не надійшла пропозиція від мера Геннадія Труханова поспілкуватися з ним віч-на-віч, без присутності представників ЗМІ", - сказав журналістам активіст ГО "Самооборони Майдану Одеси" Тодор Пановський.

За його словами, ініціативна група "Самооборони" переконалась, що насправді розпорядження мера Труханова тижневої давності про відсторонення підлеглого чиновника не виконується: відсторонений Янчук перебуває на своєму службовому місці і навіть "дуже зайнятий" виконанням службових обов'язків, які він, згідно з рішенням мера, не має права виконувати".

Пановський додав, що мають низку запитань до Труханова. Зокрема, на зустрічі з мером 19 серпня "Самооборона" вимагала, зауважив громадський активіст, "не лише звільнення з посади заступника міського голови Янчука, а й установлення до Дня Незалежності України меморіальних табличок у місцях, де мешкали або вчилися загиблі на Майдані і в АТО герої, які родом з Одеси".

Як повідомлялося, 19 серпня міський голова Одеси Геннадій Труханов видав розпорядження №1022К про відсторонення віце-мера Янчука від посадових обов'язків на час перевірки заяви "самооборонівців" - за зневажливе ставлення до національних героїв України. Зокрема, за публічну заяву чиновника про те, що "Небесна Сотня, без сумнівів, заслуговує пошани, але не має ніякого відношення до Одеси, і називати вулицю в їх честь не варто".

Труханов доручив першому заступнику Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолію Орловському "забезпечити проведення перевірки фактів, викладених у зверненні громадських організацій міста Одеси, і до 1 вересня надати міському голові інформацію про її результати".

Обов'язки віце-мера, які виконував Янчук, було покладено на Павла Вугельмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-