Журналіст з Миколаєва заперечує, що

Журналіст з Миколаєва заперечує, що "мінував" місто у День Незалежності

Укрінформ
Миколаївського журналіста, редактора інтернет-сайту Олега Деренюгу запідозрили в анонімному дзвінку з повідомленням про загрозу вибуху на центральній вулиці міста, де проходили святкові заходи до 25-річчя Незалежності України.

Про це повідомили у прес-групі УСБУ в Миколаївській області. 

«24 серпня на телефон чергового по Управлінню СБУ в Миколаївській області надійшов анонімний дзвінок із повідомленням про загрозу вибуху на центральній вулиці міста, де проходили святкові заходи. Фахівці з’ясували, що дзвінок надійшов із номера телефону, який належить миколаївському журналістові Олегу Деренюзі», - йдеться у повідомленні.

Деренюга був запрошений до Управління СБ України в Миколаївській області для надання пояснень.

Журналіст заперечує, що він здійснив цей дзвінок. Його телефон було направлено на експертизу. Перевіряється можливість несанкціонованого втручання невстановленими особами у маршрутизацію телекомунікаційного сигналу оператора зв’язку із використанням телефонного номера журналіста.

Як зазначається в повідомленні, після проведення відповідної перевірки було встановлено, що реальної загрози вибуху не було. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

За словами самого журналіста, близько 17 години вечора його запросили на розмову в СБУ, де понад 3 години допитували у якості свідка. Телефон оглянули у його присутності, але згодом сказали, що він має віддати його на експертизу, що він і зробив.

«Я змушений був віддати телефон на експертизу, бо в іншому випадку мені сказали, що затримають на три дні і все одно телефон заберуть», - сказав Деренюга.

Він також зазначив, що 24 серпня відпочивав далеко за містом з групою колег і жодного стосунку до дзвінка немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-