Штайнмайєр вимагає забезпечити безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

Штайнмайєр вимагає забезпечити безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає неприйнятними напади і погрози на адресу спостерігачів ОБСЄ на сході України і вимагає забезпечити Спеціальній моніторинговій місії (СММ) нормальну роботу.

Про це він як голова Організації з безпеки і співпраці в Європі заявив у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Такі напади, спрямовані на перешкоду роботі цивільної неозброєної місії спостерігачів ОБСЄ, абсолютно неприйнятні. Всі сторони повинні повною мірою гарантувати безпеку спостерігачів СММ і устаткування і забезпечити їх безперешкодний доступ на всій території країни, включаючи зону конфлікту", - йдеться у поширеній заяві глави МЗС.

Заява з'явилася після повідомлень про нові факти обстрілу СММ, у тому числі біля Новоолександрівки. Останні напади, за словами Штайнмаєра, лише додають труднощів у роботі місії, до яких відносяться також обмеження пересування, про що неодноразово йшлося у звітах спостерігачів.

Місія, підкреслив німецький міністр, повинна мати змогу повністю виконувати свій мандат, а ті, хто не дає їй це робити, повинні понести відповідальність. Він закликав ретельно розслідувати інциденти і оперативно на них відреагувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-