Бойовики били по Сіонітному, Талаківці та Красногорівці зі 152-мм артилерії

Бойовики били по Сіонітному, Талаківці та Красногорівці зі 152-мм артилерії

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби у зоні проведення АТО бойовики здійснювали обстріли із важкого озброєння, у тому числі зі 152-мм артилерії.

Про це у середу на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Основними гарячими точками були Сіонітний, Талаківка та Мар'їнка на Маріупольському напрямку та Авдіївка, Зайцеве і Красногорівка - на Донецькому", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку бойовики за добу 22 рази обстріляли позиції українських військових, із них 12 разів із важкого озброєння. Один із найпотужніших обстрілів відбувся біля Сіонітного, у Нікольському районі, за 20 км від лінії фронту. "Окупанти вели вогонь зі 152-мм гармат, випустивши протягом 2 годин 45 снарядів. Ще потужніший артобстріл з боку незаконних збройних формувань відбувся у Талаківці - там бойовики вистріляли 50 снарядів з аналогічного озброєння", - сказав Лисенко.

Найпотужніші мінометні обстріли відбулися у Мар'їнці, за годину бойовики випустили більше 100 мін.

На Донецькому напрямку за добу відбулося 19 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, із них 13 - із важкого озброєння. Більшість порушень режиму тиші відбулися на Світлодарській дузі, у районі Зайцевого, Авдіївки та на ділянці фронту Невельське - Красногорівка. "Калібр застосованого озброєння - від 82 до 152 мм. Окупанти розпочали активну стрільбу після 19 години, і до опівночі вона не стихла. У середньому під час кожного обстрілу з важкого озброєння по наших позиціях прилітає від 20 до 40 мін чи артснарядів", - повідомив речник.

За його словами, під ворожий вогонь потрапила і центральна частина Авдіївки, внаслідок чого постраждала залізнична інфраструктура - електропідстанція, колії, контактна мережа, будівля диспетчерського керування. "Рух поїздів на перегоні Очеретине - Авдіївка зупинено", - додав він.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші у Лопаскиному, Кримському, Золотому та під Попасною. Найпотужніший мінометний обстріл на цьому напрямку відбувся під Кримським. "Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 - з важкого озброєння", - підсумував речник АПУ з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-