Харків у День міста вбрався у вишиванки

Харків у День міста вбрався у вишиванки

Укрінформ
Демонстрацією вишиванок відзначався у  Харкові День українського прапора і День міста, який традиційно проходить 23 серпня на  честь визволення Харкова від фашистських загарбників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Харків'яни у вишиванках - дорослі і діти - з ранку зібралися біля 13-метрового флагштока, що на проспекті Незалежності (колишній - Правди) в центрі міста, де під звуки державного гімну і військового салюту було піднято український державний прапор.

Водночас, ветерани війни, в тому числі, з орденами на розшитих шовком сорочках, поклали квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку, пам'ятника Воїну-визволителю, що на вулиці 23 Серпня, пам'ятника студбатівцям біля університету ім.Каразіна.

Днем понад 300 осіб у вишиванках пройшли парадом від площі Конституції у центрі Харкова до пам'ятника Тарасу Шевченку. Попереду колони люди несли прапор України, скандували "Харків - це Україна!", співали українські пісні. На час параду рух  головною Сумською вулицею перекрили.

Харків'яни у вишиванках протягом дня взяли участь у святковій програмі "Улюблене місто" в центральному парку культури і відпочинку ім.Горького, а зараз, увечері, збираються на Нетеченській набережній, де їх чекає шоу на воді, і в парку ім.Горького, де ось-ось почнеться перший в Україні концерт британської групи "The Beatles Revolution". Група заспіває хіти "Бітлз", причому, як обіцяно, запросить на сцену всіх, хто підспівуватиме у вишиванках.

До слова, вишиванка може стати в нагоді і на концерті іншої  британської групи - "Wild" -  що прибула до Харкова з хітами Елвіса Преслі, а також при фотографуванні з гостею міста, 83-річною Мері Райнольдс, яка з 1990 року є офіційним двійником королеви Єлизавети Другої та знімається в фільмах в її ролі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-