Марушевська позивається через призначених Насіровим митних керівників

Марушевська позивається через призначених Насіровим митних керівників

Укрінформ
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська позивається до голови ДФСУ Романа Насірова, який призначив двох очільників митних постів, провівши незаконний, на її думку, конкурс на зайняття вакантних посад.

Про це Марушевська повідомила на своїй сторінці в Facebook

"Роман Насіров продовжує свавілля з призначенням людей на Одеську митницю без нашого відома. Провівши незаконний конкурс, він сам призначив двох начальників постів: одного в Григорівці, другого - в Білгород-Дністровському", - написала вона.

Очільник Одеської митниці цитує відповідь на свій запит до Національного агентства з питань державної служби, в якій вказано: "проведення конкурсу на посади начальників митних постів, а також створення конкурсних комісій належить до компетенції митниці".

Крім того, Одеська митниця подає клопотання до суду щодо недопущення призначення переможців незаконного конкурсу на начальників митних постів Одеської області.

"Ми не дозволимо дерибанити посади Одеської митниці. Доб'ємося, щоб конкурс Насірова анулювали і проведемо повноцінний, відкритий конкурс на посади начальників постів з залученням спеціалістів від бізнес-асоціацій та активістів громадських організацій", - уточнила Марушевська.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, коли і в якому суді призначено розгляд справи, очільник митниці додала: "Слухання в Господарському суді міста Київ призначено на 28 серпня".

Як повідомляв Укрінформ, у квітні поточного року Насіров призначив без погодження з Марушевською заступником керівника Одеської митниці Олександра Моргуна. Однак одеські євромайданівці влаштували пікетування будівлі митниці і не допустили одіозного митника, що тут працював останній рік президентства Януковича, до службового кабінету.

Коментуючи ситуацію, що тоді виникла, Марушевська зауважила: "Ми неодноразово зверталися до голови ДФСУ Насірова з пропозицією оголосити відкритий конкурс на керівні посади в Одеській митниці. Я також пропонувала призначити на посаду мого заступника чесну людину, але голові ДФС це нецікаво. Йому вигідно обирати людей зі злочинної системи для прикривання корупційних потоків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-