На Київщині урочисто підняли Державний Прапор України та стяг з підписами бійців АТО

На Київщині урочисто підняли Державний Прапор України та стяг з підписами бійців АТО

Укрінформ
Біля будівлі Київської обласної державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Під час церемонії були підняті два стяги - жовто-синій та привезений зі Сходу прапор з підписами бійців антитерористичної операції, повідомили Укрінформу у прес-службі Київської ОДА.

Під час привітання голова Київської ОДА Максим Мельничук наголосив, що День Державного Прапора є одним з найбільш визначних свят Української держави.

«Нині під жовто-блакитним стягом наша нація виборює право на свою самостійність і незалежність, щасливе майбутнє наших дітей. На жаль, цей стяг нині скроплений кров'ю мужніх бійців АТО, які відстоюють наш суверенітет, соборність і свободу. Ми пишаємося своєю національною атрибутикою - жовто-блакитним стягом, який уособлює чисте небо та золотисті ниви. Тому хочу побажати усім родинам запашного хліба на столі, мирного неба над головою, дзвінких голосів дітей у домівках, щоб наша Україна зростала, була заможною і квітучою», - зазначив голова Київської облдержадміністрації.

Після підняття державного прапора заступник голови ОДА Михайло Царенко вручив паспорти громадянина України призерам обласних та всеукраїнських олімпіад, лауреатам міжнародних творчих конкурсів, громадським активістам.

Царенко підкреслив, що синьо-жовті кольори українського стяга є предметом національної гордості. Також він наголосив, що упродовж останніх двох років в українців значно піднісся патріотичний дух та національна свідомість.

По завершенню церемонії учасники заходу випустили у небо жовто-блакитні кульки з прикріпленими національними стягами з побажаннями миру та процвітання Україні.

Нагадаємо, День Державного Прапора відзначається в Україні щороку 23 серпня на виконання Указу Президента України від 23 серпня 2004 року «Про День Державного Прапора України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-