АТО: бойовики принишкли, в епіцентрі обстрілів - Світлодарськ і Зайцеве

АТО: бойовики принишкли, в епіцентрі обстрілів - Світлодарськ і Зайцеве

Карта
Укрінформ
Кількість ворожих обстрілів, порівняно з двома попередніми добами, зменшилася на всіх напрямках.

Про це розповів на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Втім, противник і надалі широко використовує важке озброєння", - зазначив він.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку ворог відкривав вогонь 5 разів.

"Усі обстріли були короткотривалі. Єдиний випадок застосування важкого озброєння, а саме мінометів калібру 82 мм, трапився у Станиці Луганській, де бойовики випустили 3 міни в бік наших позицій", - сказав речник.

Найгарячішим був Донецький напрямок, констатував він.

"За підрахунками Генштабу, на позиції сил АТО вчора ворог випустив більше 250 мінометних мін. Також двічі бандформування відкривали вогонь з артилерії - в районі Світлодарська та у Зайцевому. Саме ці два райони вчора були епіцентрами бойових дій на Донецькому напрямку. Так, у Зайцевому та на суміжних з ним північних околицях Горлівки окупанти не припиняли обстрілювати сили АТО впродовж доби, як вдень, так і вночі. Усього на північ від Горлівки ворог відкривав вогонь 11 разів, використовуючи міномети, озброєння на БМП, а також звичні для цього району гранатомети та кулемети. На Світлодарській дузі ворог вранці відкрив вогонь з гармат калібру 122 мм. Вже після обіду він знову почав провокувати сили АТО, обстрілюючи їх зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП. А ближче до заходу сонця розпочав масовано обстрілювати наші позиції з мінометів. Кульмінацією ворожих безчинств стали два мінометні обстріли після заходу сонця, під час яких на позиції оборонців Світлодарська противник випустив по 60 мін калібру 120 та 82 мм", - розповів Мотузяник.

Він додав, що в Авдіївці бандформування були менш активними, ніж зазвичай - 4 випадки порушення тиші. Усі - в світлу пору доби. При цьому ворог переважно застосовував гранатомети різних систем та кулемети. Поодинокі випадки порушень режиму припинення вогню із застосуванням мінометів відбулися також у Новгородському, Пісках, а також на позиції "Шахта Путилівська".

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 23 - з важкого озброєння, зазначив речник АП.

Шодо Маріупольського напрямку Мотузяник зауважив, що бойова активність противника в цілому також зменшилася.

"Важке озброєння минулої доби ворогом застосовувалося рідше і виключно у темну пору доби. Так, по одному випадку застосування мінометів відбулося у Мар’їнці, у Водяному та Широкиному. У Березовому, що на захід від окупованого Докучаєвська, по наших позиціях противник випустив 8 артилерійських снарядів. У Новотроїцкьому, Старогнатівці та Гнутовому тривають перестрілки між силами АТО та противником. Також у Гнутовому активним був снайпер противника", - розповів він.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 17 ворожих обстрілів, зокрема 4 із застосуванням важкого озброєння, додав Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-