Доба в АТО: ворог використовує танки, гаубиці, БМП

Доба в АТО: ворог використовує танки, гаубиці, БМП

Укрінформ
Ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Минулої доби російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку.

Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ю, під обстріли 122 мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубичної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122 мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому ворожий вогонь відкривався з 120 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Знову активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-