В Одесі встановлять пам'ятник колишньому меру

В Одесі встановлять пам'ятник колишньому меру

Фото
Укрінформ
Напередодні відзначення 25-річчя Незалежності України, мерія Одеси готується відкрити в центрі міста, на Грецькій площі, пам'ятник-бюст одному з найбільш відомих міських голів Григорію Маразлі, котрий керував містом упродовж 1878-1895 років.

Ініціатива встановлення бронзового бюста на 3-метровому гранітному п'єдесталі  належить громаді греків міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Грецька громада Одеси просила міську владу встановити пам'ятник неподалік будівлі мерії, однак у муніципалітеті обрали місцем його розміщення Грецьку площу. На постаменті - лаконічний напис: "Великому греку від греків", який просили зробити збирачі коштів на пам'ятник. Зараз комунальники монтують сходи на майданчик, де буде відкрито скульптуру, завершують облаштування лавок, газонів та світильників зовнішнього освітлення", - зазначив автор пам'ятника-бюста Володимир Глазирін, колишній головний архітектор Одеси.

Варто зазначити, що з іменем міського голови і мецената Маразлі пов'язане відкриття в Одесі безкоштовної народної читальні та народного училища, притулків для бездомних, бактеріологічної станції. На кошти Маразлі було придбано одну з найкрасивіших будівель в Одесі на Софіївській вулиці, яку він подарував місту, в ній функціонує Одеський художній музей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-