На Вінниччині до кінця року створять 1200 нових місць у дитсадках

На Вінниччині до кінця року створять 1200 нових місць у дитсадках

Укрінформ
На Вінниччині до кінця року для дошкільнят створять 1200 місць у дитсадках. Загальна потреба наразі становить близько 1000 місць.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Вінницької ОДА – директор обласного департаменту освіти і науки Ігор Івасюк.

«На Вінниччині є проблемна ситуація із забезпеченістю місцями в ДНЗ. Є громади, де проблема стоїть гостро, а є такі, де місць у садочках надлишок. До кінця року плануємо створити 1200 місць у навчальних закладах», - повідомив Івасюк.

За його словами, найбільші черги у дитсадок залишаються в містах Жмеринка і Вінниця. Утім, в обох населених пунктах активно будують дитсадки і відкривають нові групи в існуючих.

Загалом, до кінця року в області планується  відкрити 11 дитсадків.

Водночас цього року на Вінниччині закриють тільки 4 малокомплектні школи.

«У нас у попередні роки було дуже багато зроблено щодо створення оптимальної мережі навчальних закладів. І на сьогодні маємо скорочення лише 4 навчальних закладів.  Отож, цьогоріч ми фактично зберігаємо наявну мережу шкіл», - повідомив Івасюк.

Загалом, на Вінниччині у новому році працюватимуть 877 загальноосвітніх шкіл, 14 з яких функціонуватимуть як опорні. Це третій показник у державі.

До вінницьких шкіл у новому навчальному році підуть близько 154, 5 тис. учнів, що на 700 учнів більше, ніж минулого року. У сільській місцевості показник приросту від’ємний, а у Вінниці цього року першокласників побільшало на 2,2 тисячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-