Зебра має бути тут: активісти вимагають від мерії переходу до Бессарабки

Зебра має бути тут: активісти вимагають від мерії переходу до Бессарабки

Фото, відео
Укрінформ
Громадські активісти та представники Ради з урбаністики вимагають від КМДА організувати наземний перехід біля проїзду поблизу Бессарабського ринку у бік Хрещатика.

Про це стало відомо сьогодні, 18 серпня, в ході акції протесту у центрі міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня акція на Бессарабські площі - це є чергова спроба привернути увагу до проблеми необхідності організації регульованого наземного переходу біля Бессарабського ринку. На сьогоднішній день тут понад 500 людей в годину пік переходить дорогу в непозначеному місці", - розповів співкоординатор Ради з урбаністики Києва, експерт з розвитку міського простору та транспортної інфраструктури Григорій Мельничук.

Як пояснює один з організаторів акції, попередні звернення та петиції до КМДА з боку громадських активістів не дали позитивного результату.

"Поки що міська влада реагує на це не встановленням світлофорів, як це практикується в європейських країнах, а пластиковим парканом, яким намагаються перегородити дорогу людям", - додав він.

За інформацією департаменту транспорту міста Києва, вулиця Хрещатик, де наразі влаштовано 5 підземних переходів, є найбільш аварійною з точки зору наїзду на пішоходів. Зі слів мітингувальників, це свідчить про те, що підземні переходи влаштовані в неправильному місці, а отже вони не є оптимальним рішенням.

Восени 2014 року за ініціативи активістів уже було влаштовано наземний перехід на вулиці Городецького на Майдан Незалежності. За підрахунками, 99% пішоходів, що перетинали вулицю до нанесення наземної розмітки, перетинали вулиці по проїзній частині.

Фото и видео: Олег Богачук/Цензор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-