АТО: ситуація загострюється, за добу - майже сотня ворожих обстрілів

АТО: ситуація загострюється, за добу - майже сотня ворожих обстрілів

Укрінформ
Ситуація у зоні АТО загострюється. Минулої доби російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.

"Найбільше, 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 із важкої артилерії. 6 разів противник відкривав артилерійський вогонь по Авдіївці - випустив 134 снаряди калібру 122 мм по наших захисниках, цей же калібр використав при обстрілах Пісок, Новоселівки Другої, Першого Травня, 4 десятки снарядів дісталося Луганському. Не припиняються мінометні та гранатометні обстріли позицій українських захисників по всій лінії розмежування на цьому напрямку. У Новгородському та Зайцевому ворог застосував БМП, у Новоселівці Другій - протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці проявив себе снайпер", - йдеться у повідомленні.

На Маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню противником. Зі 122 мм артилерії він обстрілював позиції в Мар’їнці, установки калібру 152 мм використав по укріпленнях в Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки - БМП. У Мар’їнці активізувався снайпер.

На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник тричі - на початку та наприкінці доби, застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоалександрівка. Вогонь артилерії ворог підсилював мінометними та гранатометними обстрілами укріплень ЗСУ. У Золотому, Станиці Луганській та Кримському відкривався здебільшого гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній та Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Попри активізацію дій противника підрозділи Сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-