На Чернігівщині розтратили 1,8 мільйона, виділених на «Стіну»

На Чернігівщині розтратили 1,8 мільйона, виділених на «Стіну»

Укрінформ
Прокуратурою Чернігівської області відкрили кримінальне провадження за фактом зловживань при реалізації заходів з будівництва «Стіни» на кордоні з РФ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, службові особи держпідприємства з метою облаштування державного кордону уклали угоди з підрядниками робіт (приватними  підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов’язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт.

Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону не підтверджено, документально відомості про обсяги виконаних робіт та їх вартість між замовником та підрядником не підписано.

«Як наслідок, за сприяння посадових осіб держпідприємства всупереч вимог законодавства приватною структурою без фактичного виконання робіт отримано 1,8 млн грн бюджетних коштів», - зазначили у відомстві.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює СУ ГУНП в Чернігівській області, процесуальне керівництво – прокуратура області.

Встановлюються обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-