Дров'яний скандал: у Москаля розповіли, що буде із затриманим лісом

Дров'яний скандал: у Москаля розповіли, що буде із затриманим лісом

Укрінформ
У Закарпатській області на кордоні, в місті Чоп, ще лишається понад 180 затриманих вагонів з деревиною.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля Ярослав Галас.

"Наразі залишається понад 180 вагонів із затриманим лісом на кордонах у Закарпатті. 5 із них конфісковано в дохід держави, тих, хто відправляв цей ліс, визнали винними й примусили через суд відшкодувати державі 100% збитку від вирубки тої кількості лісу, яка була в цих 5 вагонах. Ще 17 вагонів конфіскували  – як речові докази у кримінальному провадженні про підроблені документи, за якими ділову деревину відправляли як дрова. Через виконавчу службу цей ліс заберуть на користь держави, можливо, його буде відправлено на схід, на потреби військових, адже насувається зимовий період, а на Донеччині та Луганщині з дровами сутужно. В усякому разі було б логічно направити цей ліс туди", - сказав Галас.

Що стосується решти більш як сотні вагонів, то ділова деревина в них втратила кондицію.

«За місяць, що ці вагони стоять під сонцем та дощем, ліс уже став неліквідним, тому видався такий жарт, що це тепер таки вагони із дровами – на ніщо інше ця деревина не годиться. Думаємо, що лісгоспи відкличуть ці вагони – аби не втратити ліс, який заберуть на користь держави. Прогнозуємо, що станеться це протягом місяця", - каже Галас.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті стоять вагони із затриманою деревиною, яку під виглядом дров намагалися вивезти за кордон. Ліс затримали за розпорядженням голови ОДА Геннадія Москаля - згідно з забороною експорту лісу, довшого за 1 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-