Кличко про опалювальний сезон: Складається патова ситуація

Кличко про опалювальний сезон: Складається патова ситуація

Укрінформ
Закон, який дозволить розблокувати рахунки підприємств теплокомуненерго, має бути введений в дію, інакше опалювальний сезон буде зірваний. 

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив у зв’язку з ситуацією, що склалася з блокуванням рахунків підприємств, повідомляє прес-служба мера.

"Сьогодні ж ситуація складається патова - опалювальний сезон може бути взагалі зірваний! Бо закон, який би дозволив розблокувати рахунки компаній, ветований", - наголосив Кличко.

Міський голова нагадав, що неодноразово звертався до центральної влади. "Якщо не розблокують рахунки підприємств теплокомуненерго, а це 104 підприємства по всій країні, ми ризикуємо, що міста не підготуються належним чином до опалювального сезону", - зазначив він.

Мер додав, що «Київенерго» у цьому зв’язку вже призупинило реалізацію міської програми із встановлення будинкових лічильників тепла. Він нагадав, що лічильники дозволили б киянам контролювати фактично спожиту теплову енергію та заощаджувати понад 30% на сплаті за неї. Крім того, Кличко підкреслив, що під питанням і заплановані ремонтні роботи тепломереж у столиці.

"Тому я ще раз звертаюся до Президента, до уряду розібратися в ситуації, яка склалася. Введіть в дію закон, який дозволить розблокувати рахунки підприємств! Розберіться, чому затримані державні субвенції теплокомуненерго, які б дозволили підприємствам покрити штрафи «Нафтогазу» за вже оплачені борги. Ми всі розуміємо важливість дотримання платіжної дисципліни в енергетичному секторі. Але потрібно зважено, комплексно і системно підходити до вирішення цього питання. Сьогодні ця ситуація потребує негайного розв’язання. Опалювальний сезон не повинен бути зірваний!» - підсумував Кличко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-