Конвертцентр на Кіровоградщині «намив» 280 мільйонів

Конвертцентр на Кіровоградщині «намив» 280 мільйонів

Укрінформ
Податкова міліція у Кіровоградській області ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 280 млн грн за 2015-2016 роки.

Про це повідомляється на сайті Фіскальної служби.

"Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області в ході розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.ст.205 та 212 КК України, ліквідовано конвертаційний центр", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що група осіб, використовуючи реквізити та розрахункові рахунки фіктивних і ризикових суб'єктів підприємницької діяльності, здійснювали закупівлю сільськогосподарської продукції у фермерських господарств-виробників і у посередників, які не є платниками ПДВ, за необліковані готівкові кошти. Дані операції документально не оформлювалися. В подальшому дану продукцію реалізовували підприємствам реального сектору економіки.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах, становив понад 280 млн гривень, ймовірні втрати бюджету становлять понад 46 млн гривень. Під час проведених 25 обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів центру, їх автомобілях та на елеваторних комплексах виявлено та вилучено 1,9 млн гривень, 6,7 тис. доларів США, 22 набої калібру 7,62 мм, 6 печаток, комп'ютерну техніку та фінансово-бухгалтерську документацію. На 66 розрахункових рахунків суб'єктів господарської діяльності накладено арешт. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-