Бойовики тікають із

Бойовики тікають із "ДНР" зі зброєю й паспортами російських офіцерів

Укрінформ
Серед бойовиків терористичної організації "ДНР" зростає кількість випадків дезертирства зі зброєю, переважно із числа осіб, які мали кримінальне минуле та були достроково звільнені з місць позбавлення волі за спеціальною програмою мобілізації.

Про це у неділю у своєму Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"З огляду на значні втрати особового складу, жорстку систему примушення до участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, а також регулярні побори з боку командного складу у т.ч. вилучення награбованого майна, у частинах та з’єднаннях 1 АК ЗС РФ зростає кількість випадків дезертирства зі зброєю військовослужбовців переважно із числа осіб, які мали кримінальне минуле та були достроково звільнені з місць позбавлення волі за спеціальною програмою мобілізації", - йдеться у повідомленні.

Так, за даними ГУР, 11 серпня самовільно залишили передові позиції зі зброєю два військовослужбовці 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ, які завчасно заволоділи особистими речами та документами поранених співслужбовців у т.ч. паспортом громадянина Росії (рос.) Скобелева Анатолия Николаевича, 28.01.1980 г.р. (паспорт выдан УВД Калининского района г. Челябинск).

Крім того, 12 серпня передові позиції 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ самовільно залишило шість військовослужбовців, з них троє – зі зброєю. Озброєні дезертири здійснили пограбування фінансової частини, а також відділу кадрів полку та викрали, зокрема, паспорти громадян Росії, які використовувалися як документи прикриття кадровими офіцерами ЗС РФ.

Фото: Sputnik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-