У Полтаві працівники банку

У Полтаві працівники банку "витягли" з клієнта 1,5 млн - ГПУ

Укрінформ
Правоохоронцями 12 серпня було затримано службових осіб Державного експортно-імпортного банку України після отримання неправомірної вигоди в сумі 1,5 млн гривень. 

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України на своєму сайті.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками ГУБКОЗ Служби безпеки України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди керуючим філії ПАТ «Державного експортно-імпортного банку України» у м. Полтава та головним юрисконсультом цієї ж філії", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що вказані службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб вимагали та одержали 1,5 млн гривень від керівника одного з суб’єктів господарювання за продаж виробничих потужностей бавовно-прядильної фабрики, яка знаходиться у заставі ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

На цей час проводиться комплекс невідкладних процесуальних та слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді взяття під варту.

Дії злочинців кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України, яка передбачає покарання  у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-