"Марш рівності" в Одесі: поліції довелося евакуювати учасників

Фото, відео
Укрінформ
"Марш рівності" в Одесі сьогодні мало не перетворився на масову сутичку через дії агресивно налаштованих молодих людей, що намагалися перешкодити руху колони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні о 10 годині в центрі Одеси стартував "Марш рівності". Мирна хода (з близько 50 осіб) рушила від пам'ятника Дюку у бік Думської площі. Учасники колони викрикували гасла про права сексуальних меншин.

На Думській площі до колони демонстрантів намагалася прорватися група молодих людей міцної статури в кількості близько 20 осіб. Вони викрикували образливі гасла на аресу учасників гей-параду і образи на адресу співробітників поліції, що ті захищають сексменьшини в той час, коли на фронті гинуть українські солдати.

Поліція оточила групу нападників, намагаючись присікти їх рух у бік учасників параду. Виникла сутичка між співробітниками поліції і нападниками. Поліції довелося застосувати спецзасоби і гумові палиці. Декілька нападників поклали на асфальт і наділи на них кайданки. Двох затриманих відразу помістили в автозаки. Ще 15 осіб утримували біля сходів цокольного поверху музею, що знаходиться поруч,  оточивши їх кільцем з 50 співробітників поліції.

У цей час учасників гей-параду розсадили в автобуси під наглядом поліції, щоб евакуювати їх в безпечне місце.

Все, що відбувалося, контролював особисто начальник ГУ НП в Одеській області генерал Гіоргі Лорткіпанідзе.

Після того як учасників гей-параду вивезли з міста, поліція доставила в автозаки 15 затриманих з числа нападників. Їх відвезли в Приморський райвідділ поліції. 

За словами одного з поліцейських, їм інкримінується порушення громадського порядку. Проте поліція утримується називати подію затриманням, а просто запрошенням на бесіду. 

Фото: Дмитро Флорін, Костянтин Колесніков.Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-