"Марш рівності" в Одесі проходить під охороною поліції

Укрінформ
Приморський бульвар Одеси, на якому представники ЛГБТ-спільноти планують провести "Марш рівності", сьогодні близько 9-ї години перекрили близько двох сотень поліцейських, на підходах до бульвару стоять кілька автобусів і спецавтомобілів.

Поліцейські перевіряли документи і особисті речі тих, хто заходив у зону проведення заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прибули для охорони учасників запланованої мирної ходи від пам'ятника Дюку до Думської площі, правопорушників будемо вилучати з бульвару", - сказав один з офіцерів поліції.

Втім, на бульварі неподалік пам'ятника Дюку станом на 11 год. зібралось близько п'ятдесяти учасників акції, які рушили колоною в напрямку до будівлі міськради. Учасники "Маршу рівності" несуть плакати "Одеса Прайд за вільне місто", "Ми - за рівність!", "Товариші! 21 століття надворі" та інші.

Під час ходи кілька невідомих осіб намагались прорватись до колони активістів ЛГБТ-спільноти. Лунали вигуки обурення, близько десятка молодих хлопців-правопорушників, які представились активістами ГО "Сокіл", відразу заблокували правоохоронці. Чотирьох осіб затримали.

Тим часом колона підійшла до будівлі мерії.

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти вирішили 13 серпня провести в рамках фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" "Марш рівності" та пікетування Одеської міськради. Після судової заборони здійснення акції оргкомітет фестивалю подав у п'ятницю повторну заявку до міськради про проведення масової акції на Приморському бульварі в центрі міста.

Місцем проведення акції обрано маршрут від пам'ятника Дюку до Думської площі, 1. У кінцевій точці руху колони відбудеться пікетування будівлі міськради. У події візьмуть участь близько 300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-