В Харкові взяли банду торговців спайсами через Інтернет

В Харкові взяли банду торговців спайсами через Інтернет

Укрінформ
Організоване злочинне угрупування, що торгувало спайсами через Інтернет, розкрито на Харківщині.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів перший заступник прокурора Харківської області Артем Степанов.

"Встановлено, що зловмисники діяли на Харківщині з листопада 2015 року. Вони організували постачання психотропних речовин в Україну з однієї з країн Азії. У Харкові вони виготовляли й поширювали через інтернет так звані спайси, що містять особливо небезпечну речовину PVP. Наркотики ховали у "закладках" і відправляли поштою. За попередніми даними, їм вдавалося щомісячно заробляти близько 500 тис. грн", - зазначив Степанов.

За його словами, організатор незаконного "бізнесу", оператори інтернет-мережі та "вкладники"(всього вісім чоловік у віці від 25-ти до 40 років ) затримані співробітниками прокуратури й Управління СБУ у Харківській області під час чергового збуту психотропних речовин.

"При обшуку за місцем проживання і в їх автомобілях вилучено психотропні речовини, банківські картки, комп'ютерну техніку та гроші", - додав Степанов.

Він також поінформував, що затриманим оголошено підозру за фактами незаконного виробництва, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних речовин, здійснених повторно за попередньою змовою: "Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна".

Досудове розслідування триває.

Фото: molva33.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-