АТО: епіцентр бойових дій перемістився до Павлополя й Широкиного

АТО: епіцентр бойових дій перемістився до Павлополя й Широкиного

Карта
Укрінформ
Найбільше обстрілів у зоні АТО з боку бойовиків сталося на Маріупольському напрямку: 21 обстріл, з них 6 - мінометних та один - снайперський.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Незаконні збройні формування активно застосовують 82-мм та 120-мм міномети. Окрім цього, поновилися ворожі обстріли в районі Докучаєвська", - зазначив він.

За словами Мотузяника, на півночі, під Мар’їнкою, обстановка дещо покращилася. Натомість епіцентр бойових дій – у приморському районі, на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Вчора після півночі та до самого світанку бойовики вели вогонь по українських позиціях у Тарамчуці.

На Луганському напрямку бойовики порушували режим тиші лише у темну пору доби, переважно ввечері.

"Ворожі обстріли наших позицій відбулися у Станиці Луганський, Жовтому (район Щастя) та Попаснянському районі. Двічі українські війська відкривали вогонь у відповідь. Під Попасною окупанти застосували міномет, випустивши по наших позиціях 8 мін", - розповів полковник.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 6 обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Мінометні обстріли з боку бойовиків на Донецькому напрямку вчора відбулися на Світлодарській дузі та Авдіївській промзоні. Окрім цього, бойовики неодноразово порушували режим тиші у Горлівській агломерації на ділянці фронту Зайцеве – Верхньоторецьке. Південніше, в районі Донецького аеропорту, вчора було тихо.

"Основні бойові дії на лінії зіткнення розгорнулися після 16 години. Під час мінометних обстрілів противник випустив по наших позиціях понад 70 мін. В Авдіївці відбулося 2 великі перестрілки між силами АТО та бойовиками. Обидві тривали 40 хвилин. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння, 2 – снайперських", - поінформував речник АПУ з питань АТО.

Він додав, що вчора бойовики організували 3 розвідувальні польоти з використанням безпілотників – у районі Алмазної, Авдіївки, а також за маршрутом: Глинка – Комсомольське – Старобешеве – Донецьк – Ларине – Старобешеве – Комсомольське – Побєда.

"Звертаємо увагу, що третій безпілотний літальний апарат був запущений з російської території", – сказав Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-