В Одесі заборонили і

В Одесі заборонили і "Марш рівності", і "Патріотичні навчання"

Укрінформ
Одеський окружний адмінсуд задовольнив позов виконкому Одеської міськради до оргкомітету фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" про заборону вуличної правозахисної акції "Марш рівності", запланованої на 13 серпня.

Про це повідомили Укрінформу в інформаційному центрі адмінсуду.

"11 серпня адміністративний суд під головуванням Юлії Харченко розглянув позов Одеського міськвиконкому до голови оркомітету квір-культури "Одеса Прайд 2016" Ганни Леонової та голови одеського "Автомайдану" Євгена Рєзвушкіна, що подали заявки про проведення масових заходів в центрі міста в один і той же час. Суд визнав обгрунтованими доводи представника міськвиконкому й ухвалив задовольнити позов", - зазначили в інформцентрі суду.

Суд заборонив проведення 13 серпня мирних зібрань. Зокрема, проведення "Маршу рівності" в рамках фестивалю "Одеса Прайд 2016" та "Патріотичних навчань", ініційованих одеським "Автомайданом".

Активістка ЛГБТ-спільноти Леонова заявила журналістам, що ухвалу суду буде оскаржено в апеляційній інстанції. Водночас висловила жаль з приводу того, що "Одеська мерія вважає нормальним підходом порушення прав людей на мирні зібрання, одним з яких є вулична правозахисна акція".

Леонова також додала, що зараз тривають пошуки приміщення для проведення дискусій та інших соціально-культурних заходів фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" з участю логістичної компанії.

Нагадаємо, проведення одеського фестивалю квір-культури "Одеса Прайд-2016" опинилось під загрозою зриву, оскільки адміністрація готелю "Gagarinn" відмовила оргкомітету фестивалю в оренді конференц-залу для проведення дискусій. Хоча, за словами Леонової, було здійснено передоплату - близько 30 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-