Миколаїв просить Кабмін скасувати нові тарифи

Миколаїв просить Кабмін скасувати нові тарифи

Укрінформ
Депутати Миколаївської міськради переважною більшістю голосів на сесії 11 серпня прийняли звернення до Кабміну з вимогою встановити заборону на введення в дію змін цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, які вступають в силу з 1 липня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вимагаємо від Кабміну встановити заборону на введення в дію з 1 липня 2016 року цін і тарифів на житлово-комунальні послуги – електроенергію, газ, воду. Також просимо переглянути політику держави у частині формування тарифів на комунальні послуги для населення з обов’язковими консультаціями з органами місцевого самоврядування та одночасним підвищення зарплат і пенсій», - йдеться у зверненні.

Крім того, прийнято рішення заборонити нарахування по розрахунках з 1 липня 2016 року і стягнення з населення в Миколаєві штрафів за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги. Також депутати доручили юридичному відділу Миколаївської міської ради звернутися з позовом до суду з метою скасування постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг від 9 червня 2016 року №1102, відповідно до якого були встановлені нові тарифи на теплову енергію для потреб населення.

Даний документ було прийнято після тривалих дискусій у залі. Частина депутатів вимагала накласти мораторій на підвищення тарифів. Інші називали таке рішення неправовим і популістським. Проте всі говорили про те, що існуючі тарифи ЖКГ наразі є непідйомними для населення навіть попри існування програми субсидій.

Варто також зазначити, що перед початком сесії біля міськвиконкому відбувся пікет, де люди також вимагали від депутатів прийняти мораторій на підвищення тарифів ЖКГ.

Миколаїв став другим містом в області, яке прийняло подібне рішення. Раніше Первомайська міська рада наклала мораторій на підвищення тарифів та цін за житлово-комунальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-