До боротьби з незаконними рубками лісу підключать відеокамери та дронів

До боротьби з незаконними рубками лісу підключать відеокамери та дронів

Укрінформ
У Держлісагентстві планують до кінця цього року забезпечити усі держлісгоспи відеокамерами та безпілотниками для боротьби з незаконними рубками лісу.

Про це журналістам розповіла т.в.о. голови Держлісагентства України Христина Юшкевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми до кінця цього року плануємо спорядити усі держлісгоспи відеокамерами та безпілотниками для боротьби з незаконними рубками лісу», - сказала Юшкевич.

За її словами, у першу чергу таким обладнанням мають бути оснащені держлісгоспи тих областей, в яких спостерігаються масові незаконні рубки лісів – зокрема, Закарпатська, Львівська, Волинська. При цьому такі закупки держлісгоспи проводитимуть самостійно, за рахунок власних коштів, оскільки «лісова галузь уже тривалий час не отримує фінансування з держбюджету». Орієнтовна вартість таких закупок поки не називається.

«Лише одна система відеоспостереження, включно з усім обладнанням, коштує близько 300 тис. грн. Але держлісгоспи північних лісистих областей мають у своєму розпорядженні такі кошти. Питання, як забезпечити дронами та відеокамерами господарства південних областей, лишається поки що відкритим», - наголосила Юшкевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-