РФ для наступу бракує сил на кордоні – Генштаб

РФ для наступу бракує сил на кордоні – Генштаб

Відео
Укрінформ
Військова розвідка не спостерігає у Росії потужних наступальних угруповань, які б були здатні ефективно діяти в глибині території України.

У РФ є лише тактичні сили, завдання яких - тримати в напруженні українських військових, заявив в ефірі Радіо Свобода керівник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов. 

«Фактично, на сьогодні ми не очікуємо наступу на сході нашої країни з боку Росії, але приводів для заспокоєння немає, тому що російсько-терористичні війська постійно ведуть обстріли не лише позицій ЗСУ, але й населених пунктів, розташованих в районі АТО», – зазначив Селезньов.

За його даними, на Донбасі українській армії протидіє тридцятитисячне угруповання бойовиків, керують якими кадрові російські військові.

«Якщо ми говоримо про Донбас, то це близько 30 тисяч – це особовий склад першого і другого армійських корпусів збройних сил Російської Федерації. Всі керівні посади, від командира корпусу і завершуючи рівнем командира роти, командира взводу, обіймають кадрові російські військові», – сказав він.

У Криму, за даними представника Генштабу ЗСУ, перебуває близько 30 тисяч російський військових. Останні переміщення військової техніки на півострові Селезньов пов’язує з навчанням росіян і підготовкою до наймасштабніших цьогорічних військових навчань «Північний Кавказ-2016», які мають відбутися у вересні цього року.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії 10 серпня заявила, що запобігла скоєнню в анексованому Криму терактів, які нібито готувала українська розвідка. У Генштабі ЗСУ цю заяву назвали провокацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-