Одеський приватний звіринець оштрафували на 2,6 мільйона

Одеський приватний звіринець оштрафували на 2,6 мільйона

Укрінформ
Департамент Державно-архітектурної інспекції в Одеській області викрив власника ТОВ "Біо-парк" у самочинному зведенні споруд приватного звіринця на земельній ділянці площею 9,5 гектара, незаконній його експлуатації та оштрафував за порушення замовника будівництва на 2 мільйони 600 тисяч гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі департаменту Державно-архітектурної інспекції.

"Держархбудінспекція виявила, що замовник здійснив будівельні роботи на об’єкті 5-ї категорії складності самочинно, без оформлення дозвільної документації. При цьому земельна ділянка, на якій зведено споруди, не відводилась під будівництво. Її цільове призначення - розміщення та експлуатація будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Крім того, замовник не зміг надати посадовим особам інспекції проектну документацію, договори, журнали авторського та технічного нагляду", - зазначили в інспекції.

Також встановлено, що "об’єкт уже експлуатується як "біологічний парк", хоча власник не має документів на його введення в експлуатацію. Ці та інші грубі порушення містобудівного законодавства дали підстави Держархбудінспекції накласти штраф на ТОВ "Біо-парк" у розмірі 2 мільйони 600 тисяч гривень.

Варто зазначити, що одеське ТОВ "Біо-парк", згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, створено влітку 2015 року, його засновником є Раїса Кисловська. Вона є також співзасновником ТОВ «Нерум», що володіє мережею дельфінаріїв «Немо», де працюють нинішні депутати Одеської міськради - Олексій Кисловський (фракція Української морської партії Сергія Ківалова) та Андрій Кисловський (фракція "Довіряй ділам").

Фото: biopark.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-