"Свободівцям", які заблокували суддю, закидають захоплення держбудівлі

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження щодо "свободівців" та активістів, які заблокували суддю у залі суду у смт Братське на Миколаївщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 341 КК України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд», санкція якої передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років», - розповіли у поліції.

Як повідомлялося, 8 серпня суддя Братського райсуду ухвалила рішення залишити під вартою миколаївського «свободівця» Геннадія Дуброва (учасник АТО, воював у складі батальйону «Січ»). Слідство підозрює його в участі в заворушеннях під Верховною Радою торік у серпні, спробі викрадення депутата Миколаївської обласної ради Сергія Чмиря та деяких інших злочинах.

Під час оголошення суддею рішення щодо продовження запобіжного заходу відносно 24-річного Дуброва однопартійці заблокували вхід до держустанови, нікого не випускали, у тому числі суддю. Сталися сутички з поліцією. Правоохороці через деякий час змогли розблокувати приміщення і вивести з нього підозрюваного та дати можливість вийти судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-