Вінницькому

Вінницькому "чорному лісорубу" призначили заставу в 4,5 мільйона

Укрінформ
Одному із затриманих у кримінальному провадженні щодо заволодіння лісовими ресурсами шляхом зловживання службовим становищем встановлено рекордну для регіону заставу в розмірі 4,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

"Прокуратурою Вінницької області двом затриманим у кримінальному провадженні щодо заволодіння лісовими ресурсами шляхом зловживання службовим становищем оголошено про підозру. Клопотання прокуратури Вінницької області про обрання запобіжних заходів судом задоволено. Одному з організаторів злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 4,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Водночас, на розгляді в суді перебувають клопотання про накладення арешту на вилучене майно, вартість якого складає близько 20 млн грн.

Як повідомляло агентство, прокуратура Вінницької області спільно із співробітниками УСБУ викрила масштабну вирубку дерев у чотирьох державних та комунальних лісгоспах Вінниччини. Правоохоронці встановили, що організували нелегальний бізнес двоє вінничан. Зловмисники відправляли до лісгоспів експедиторів з готівкою, яку вони передавали службовцям за дозвіл на незаконну вирубку лісу. Деревина завозилася на базу, розташовану у місті Гнівань на Вінниччині, де організатори зареєстрували 50 фізичних осіб-підприємців на малозабезпечених місцевих мешканців. За підробленими документами деревина оформлювалася на цих "бізнесменів". Надалі лісоматеріали нібито офіційно транспортувалися на деревообробне підприємство у селі Ожидів Буського району Львівської області, де остаточно легалізовувалися.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження прокуратура провела у Вінницькій області більше десяти одночасних санкціонованих обшуків з метою виявлення доказів незаконного розкрадання лісопродукції. За результатами проведених слідчих дій, у тому числі на території інших областей, вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: "чорну" бухгалтерію, підроблені накладні, 50 печаток різних суб’єктів господарювання, понад 70 банківських карток, транспортні засоби (як знаряддя вчинення злочину), лісову продукцію тощо.

Крім того, в організаторів злочинної схеми у схованках виявлено та вилучено майже 1 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-