Свободівці закрили на ніч суддю в залі засідань

Свободівці закрили на ніч суддю в залі засідань

Укрінформ
Члени ВО «Свобода» та інші активісти заблокували суддю в залі Братського районного суду на Миколаївщині. Сталася сутичка з поліцією.

Про це у Фейсбуці написав голова Миколаївської обласної організації ВО «Свобода» Демид Губський.

«Проти закону й здорового глузду запобіжний захід нашому активісту  Бізону подовжено. В суді заворушення. Зал блоковано. Сутички з ментами… Псевдопотерпілого депутата - батьківщинівця Чмиря (це прізвище) силою підняли, бо не хотів підводитися як гімн співали... Поштовхались знатно. Менти практично на руках Бізона винесли. Бізон заявив про намір оголосити голодування. Наступне засідання тридцятого числа. Мобілізуємось», - написав Губський.

Як стало відомо кореспонденту Укрінформу, сутички сталися після того, як суддя Братського райсуду 8 серпня ухвалила рішення залишити під вартою миколаївського «свободівця» Геннадія Дуброва на прізвисько Бізон. Він учасник АТО, воював у складі батальйону «Січ».

Дуброва звинувачують за низкою статей Кримінального кодексу. Зокрема, «Активна участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особистістю», «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків», «Замах на викрадення людини, вчинений за попередньою змовою групою осіб», «Незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут боєприпасів» і деякі інші.

Активісти у телефонній розмові підтвердили кореспонденту агентства, що «блокуватимуть суддю всю ніч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-