У Дніпрі викрили мільйонну оборудку з кольоровим брухтом

У Дніпрі викрили мільйонну оборудку з кольоровим брухтом

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки викрила на державному підприємстві у Дніпрі схему розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Керівництво дніпровського державного підприємства з переробки брухту та відходів приймало на утилізацію списані металеві вироби із вмістом золота, срібла, міді та паладію. Лабораторія підприємства визначала занижені обсяги вилучення дорогоцінних та кольорових металів, після чого відходи відправлялися на переробку до комерційної структури з Покровська (колишній Красноармійськ) Донецької області. Там ділки переробляли брухт та повертали на користь держави значно занижений відсоток дорогоцінних та кольорових металів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, незаконний прибуток, що виникав внаслідок внесення до фінансово-господарської документації неправдивих даних, залишався у розпорядженні власників комерційної структури та розподілявся між учасниками злочинної оборудки. За попередніми даними фахівців, зловмисники встигли завдати шкоду державі на більш як 10 млн грн.

Співробітники СБУ, прокуратури та поліції провели одночасні обшуки на підприємствах Дніпра та Покровська, задіяних у протиправній схемі. Правоохоронці вилучили понад 380 кг дорогоцінних металів вартістю до 6 млн грн, понадж 10 тонн кольорових металів вартістю більше мільйона гривень, кілька тонн металовмісної сировини, засоби таємного зняття інформації, зброю та фінансово-господарську документацію.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-