Бойовики підтягують сили до передової - розвідка

Бойовики підтягують сили до передової - розвідка

Укрінформ
Бойовики підтягують сили до передових позицій одразу на трьох напрямках, проводять ротацію і риють окопи.

Про це повідомляє ГУР Міноборони України.

"Основні зусилля противника зосереджувались на: підтриманні бойової готовності з’єднань та частин 1 АК (Донецьк) і 2 АК (Луганськ) ЗС РФ; ротації та посиленні передових підрозділів; удосконаленні інженерного обладнання; поповненні запасів паливно-мастильними матеріалами; повернення з полігонів до місць постійної дислокації підрозділів після проведення планових заходів бойової підготовки", - йдеться в повідомленні.

Розвідка констатує, що на Новоайдарському напрямку через н.п.Краснодон у напрямку Луганськ здійснила рух колона у складі семи паливозаправників, а на Сєверодонецькому - після проведення заходів бойової підготовки на полігоні “Шимшинівський” переміщено підрозділи 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК: до н.п.Стаханов - до роти особового складу; до н.п.Первомайськ - два танкових взводи, артилерійський та протитанковий взводи.

На Слов’янському напрямку у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК триває інженерне обладнання передових позицій. Здійснено облаштування пункту управління бригади, проводиться налагодження каналів зв’язку.

"Виконання заходів особисто контролює перший заступник командувача 2 АК. Після проведення заходів бойової підготовки на полігоні “Карло-Марксове” до пункту постійної дислокації переміщено підрозділи 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК", - повідомляють розвідники.

На Донецькому напрямку через н.п.Макіївка у напрямку н.п.Донецьк переміщено артилерійський взвод гаубичного артилерійського дивізіону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК. На Маріупольському напрямку з метою перевірки до штабу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК прибула комісія на чолі із заступником командувача корпусу з озброєння, зазначили в ГУР.

Противник активізував ведення повітряної розвідки.

"До розвідки сил АТО залучались шість безпілотних літальних апаратів, з них: один - у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Луганськ", три - у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Донецьк", два - оперативно-тактичного угрупування "Маріуполь", - інформують розвідники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-