Через

Через "Каланчак" і "Чаплинку" до Криму пускають лише пішоходів - активістка

Укрінформ
Російські військові на пунктах пропуску до Криму "Каланчак" і "Чаплинка" на півострів пускають лише пішоходів, тому зібралася велика черга машин.

Про це повідомила громадський діяч, координатор громадської ініціативи Крим SOS Таміла Ташева в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Дійсно, першим поновив свою роботу пункт пропуску на "Чонгарі", там почали пропускати поступово пішим ходом людей, пізніше з'явилась інформація, і це підтверджено було Держприкордонслужбою, про те, що відновлюється рух поступово на "Чаплинці" і "Каланчаку". Наш представник зараз моніторить пункт пропуску на "Каланчаку", і дійсно, він бачить величезні черги з машин, але російська сторона пропускає по 10, по 15 людей, і тільки тих, які йдуть пішки через пункт пропуску", - сказала Ташева.

За її словами, машини наразі не пропускають, у зв'язку з чим на пунктах пропуску виникла дуже велика черга.

"Українські прикордонники теж призупинили були на деякий час пропуск, тому що у буферній зоні з'явилась дуже велика черга, тобто вона теж була заповнена, тому вони призупинили пропуск машин, але зараз машини на нашому пункті пропускають, а російські прикордонники пропускають лише піших людей", - зазначила громадський діяч.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня близько 7 години російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила пропуск громадян і транспортних засобів на адмінмежі з Кримом. Перетнути кордон на пропускних пунктах "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар" вранці було неможливо. Станом на 14.30 пропуск частково (на "Чонгарі" - повністю) відновлено.

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінмежі було чути постріли і очевидці помітили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому адмінкордоні можуть проводитися військові навчання.

Фото: www.5.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-