Кличко скаржиться на проблеми Києва з грошима

Кличко скаржиться на проблеми Києва з грошима

Укрінформ
Київ зміг би профінансувати будівництво Подільсько-Воскресенського мосту самотужки, якби у столиці не вилучали 60% податку на доходи фізичних осіб до державного бюджету.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв'ю телеканалу "Київ".

"Ми могли б побудувати цей міст за власні кошти, але у нас вилучають до державного бюджету 60% від ПДФО. Я впевнений в тому, що податки киян повинні залишатися в столиці та працювати на Київ і його мешканців", - заявив Кличко.

За його словами, міст будуватимуть за кошти інвесторів.

"Якби нам залишили хоча б 50-60%, у нас були б можливості добудувати міст. Але сьогодні ми вимушені шукати інші шляхи", - наголосив мер.

Кличко поінформував, що зараз столична влада разом з німецькими колегами вивчає проект будівництва.

"Я звернувся до міністерства транспортної інфраструктури Німеччини, на моє запрошення до Києва приїхав держсекретар міністерства Райнер Бомба, з яким ми відвідали міст, провели робочу нараду. Відповідна робоча група від'їжджає незабаром до Німеччини, де відбудуться переговори. Нам потрібно організувати логістику, знайти гроші - а це ключова складова - для будівництва мосту, щоб через три - три з половиною роки він почав працювати", - сказав Кличко.

Він також застеріг, що арешт рахунків енергокомпаній може призвести до зриву опалювального сезону, зокрема в Києві.

"У 104-ох енергокомпаній в різних областях України заблоковані рахунки. І зараз підготовка до опалювального сезону - коли йде заміна і ремонт труб, встановлення лічильників - компанії не можуть виконувати, тому що немає коштів, а рахунки заблоковано", - зазначив Кличко.

За словами мера, якщо рахунки й надалі не розблокують, є велика загроза, що опалювальний сезон може бути зірваний.

"Спілкуючись з Прем'єр-міністром, з віце-прем'єрами, я завжди наголошую, що час спливає. Нам потрібно готуватися до зими. Моє завдання - зробити все, щоб кожна квартира, кожен будинок у столиці мав тепло", - наголосив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-