Херсонщина і Крим: спільні зусилля, спрямовані на деокупацію

Херсонщина і Крим: спільні зусилля, спрямовані на деокупацію

Укрінформ
У понеділок, 8 серпня, в Укрінформі за участю керівництва Херсонщини відбудеться презентація потенціалу краю, який два роки тому, з початком окупації Криму, опинився перед новими викликами.

Серед учасників заходу - голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, народний депутат України Сергій Хлань, перший заступник міністра інформаційної політики Єміне Джапарова.

Об 11-ій годині на прес-конференції на тему: "Кримськотатарська автономія на території Херсонщини: міф чи реальність?" присутні обговорять, як інтегрувалися за весь цей час у громаду області вимушені переселенці з Криму, як налагоджувалася взаємодія та співпраця між населенням краю і кримськими татарами, котрі змушені були покинути півострів і виїхати на материкову частину України.

Окрім цього мова йтиме і про традиційно актуальні для Херсонщини питання: залучення міжнародних інвестицій для відновлення зрошення на Херсонщині, рекреаційні, туристичні можливості краю, розвиток інфраструктури, а саме - питання доріг, мостів та аеропорту "Херсон"; використання військового полігону в олешківських пісках.

Учасники прес-конференції зачеплять найчутливіші інфраструктурні, правові, культурні, інформаційні та безпекові проблеми, які постали перед Херсонщиною після окупації Криму, і відповідно, після того, як область опинилася на адміністративному кордоні з окупованим РФ півостровом. Наскільки область захищена від зовнішньої агресії і проявів сепаратизму, як відновити радіомовлення на Крим і прикордонні райони Херсонщини, кому потрібна і чи потрібна взагалі Кримськотатарська автономія на території Херсонщини, - про все це говоритимуть учасники та гості на прес-конференції.

У цей же день в Укрінформі буде відкрито фотовиставку, яка представить інвестиційні можливості, культурний і туристичний потенціал краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-