Южно-Українська АЕС намагалася вивести «в тінь» 20 мільйонів

Южно-Українська АЕС намагалася вивести «в тінь» 20 мільйонів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила привласнення великої суми державних коштів Южно-Української АЕС.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ в Миколаївській області.

«Привласнення державних коштів ВП «Южно-Українська атомна електростанція» в особливо великих розмірах викрила Служба безпеки України на Миколаївщині. Оперативники спецслужби затримали кур’єра під час передачі шести мільйонів гривень готівки головному бухгалтеру одного з публічних акціонерних товариств (ПАТ)», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що ці гроші отримано від ВП «ЮУ АЕС» у рамках виконання договору на реконструкцію та будівництво об’єктів Ташлицької гідроакумулюючої станції. З метою виведення коштів «у тінь», ПАТ у травні-серпні цього року провело низку безтоварних фінансово-господарських операцій із фіктивними структурами на загальну суму 20 мільйонів гривень за нібито поставлені будівельні матеріали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У Харкові, Южноукраїнську, Первомайську та Вознесенську триває низка обшуків. Зокрема, вдома у бухгалтера вилучено близько 400 тисяч гривень та документація ПАТ. На одному із підприємств, що контролюється фактичним власником ПАТ, також вилучено 16 мішків бухгалтерської документації, яка підтверджує причетність фігурантів провадження до легалізації коштів через фіктивні підприємства.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-